+31 (0) 33 2100 111

Onderwaterbeton

Home / Onderwaterbeton

Gespecialiseerd in het verankeren
Kwaliteit is onze 1e prioriteit

In civiele en maritieme projecten komt het regelmatig voor dat er onderwaterbeton gestort dient te worden. Qceas biedt hier de perfecte oplossing voor! Qceas is in 2011 opgericht, door jarenlange ervaring hebben wij een vernieuwende wijze van opereren ontwikkelt. Bij elk project kijken wij naar de meest effectieve en kostenbesparende oplossing. Laat ons u ondersteunen tijdens uw volgende project.

Onderwaterbeton is dé expertise van Qceas

Qceas is gespecialiseerd in alle werkzaamheden omtrent het storten van onderwaterbeton. Zowel assistentie, als de gehele uitvoering is in eigen beheer. Op deze manier dragen wij zorg voor het verpompen van het beton en de inkoop van de betonmortel. Tevens draagt Qceas zorg voor alle voorbereidingen voor het storten van de betonvloer.

Contact opnemen?

U kunt ons 24 uur per dag bereiken

Of vul ons contactformulier in

Onderwaterbeton – het proces

Onderwaterbeton wordt door ons toegepast in de bouw van ondergrondse constructies. Denkt u hierbij aan onder andere parkeergarages, tunnels en andere civiele constructies. Om de bouw te realiseren moet in de grond een bouwkuip worden aangebracht. Zonder de voorzorgsmaatregelen van Qceas kan de bouwkuip, vol met grondwater, niet leeggepompt worden om de definitieve constructie te realiseren. Een oplossing hiervoor is het afsluiten van de bouwkuip aan de onderzijde. Onze duikers storten de vloer, waarna de bouwkuip leeggepompt kan worden.

Maak gebruik van onze ervaren specialisten

Het storten van onderwaterbeton is een specialistisch onderdeel. Voorafgaand aan het storten zijn daarom een aantal voorbereidingen noodzakelijk, waarin Qceas gespecialiseerd is. Tijdens deze speciale werkmethode wordt er, tijdens het ontgraven van de bouwkuip, (grond)water toegevoegd. Dit voorkomt dat de bodem barst. Er worden diverse verankeringen aangebracht, voor of na de ontgraving. Deze verankeringen zorgen er in een later stadium voor dat de betonvloer op zijn plek blijft. De onderwaterbetonvloer wordt gestort en zodra deze vloer uitgehard is, wordt het water weggepompt. Na het wegpompen is de bouwkuip klaar en kan er verder gebouwd worden. Deze werkmethode heeft een groot voordeel: u hoeft tijdens uw werkzaamheden geen grondwater te onttrekken. Tijdens alle werkzaamheden van het uitgraven, de voorbereidende werkzaamheden tot bij het storten van onderwaterbeton zijn beroepsduikers aan het werk.

Wilt u meer informatie of contact opnemen?

Bent u benieuwd hoe Qceas u kan helpen bij het storten van het beton of andere voorbereidende werkzaamheden? Stuur een mail naar info@qceas.eu en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar +31 (0) 33 2100 111. Onze medewerkers staan u graag te woord. Bekijk een aantal van onze vaardigheden waarmee wij u graag helpen.

Qceas