Onderwaterbeton laten storten door Qceas

In civiele en maritieme projecten komt het regelmatig voor dat er onderwaterbeton gestort dient te worden. Qceas biedt hier de perfecte oplossing voor! Qceas is in 2011 opgericht, door jarenlange ervaring hebben wij een vernieuwende wijze van opereren ontwikkelt. Bij elk project kijken wij telkens naar de meest effectieve en kostenbesparende oplossing. Ondersteunen wij u tijdens uw volgende project?

Dé expertise van Qceas

Qceas is gespecialiseerd in alle werkzaamheden omtrent het storten van het onderwaterbeton. Zowel assistentie alsook de gehele uitvoering is in eigen beheer. Zo dragen wij zorg voor het verpompen van het beton en de inkoop van de betonmortel. Tevens draagt Qceas zorg voor alle voorbereidingen voor het storten van de onderwaterbetonvloer.

Neem contact op

Onderwaterbeton – het proces

Onderwaterbeton passen wij toe in de bouw van ondergrondse constructies. Dit zijn onder andere parkeergarages, tunnels en andere civiele constructies. Om de bouw te realiseren moet in de grond een bouwkuip worden aangebracht. Zonder de voorzorgsmaatregelen van Qceas kan de bouwkuip vol met grondwater niet leeggepompt worden om de definitieve constructie te realiseren. Een oplossing is het aan de onderzijde afsluiten van de bouwkuip. Onze duikers storten de vloer waarna de bouwkuip leeggepompt kan worden.

Onderwater storten van beton is een specialistisch onderdeel. Voorafgaand aan het storten zijn dan ook een aantal voorbereidingen noodzakelijk waarin Qceas gespecialiseerd is. Tijdens deze speciale werkmethode wordt er (grond)water toegevoegd tijdens het ontgraven van de bouwkuip. Zo wordt er voorkomen dat de bodem op kan barsten. Verankeringen (aangebracht voor of na ontgraving) zorgen in een later stadium ervoor dat de betonvloer op zijn plek blijft. De onderwaterbetonvloer wordt gestort en zodra deze vloer uitgehard is, kan het water weggepompt worden. Na het wegpompen is de bouwkuip klaar en kan men verder met bouwen. Deze werkmethode heeft een groot voordeel: u hoeft tijdens uw werkzaamheden geen grondwater te onttrekken. Tijdens alle bovengenoemde werkzaamheden van het uitgraven, de voorbereidende werkzaamheden en bij het storten van onderwaterbeton zijn duikers aan het werk.

Meer informatie of contact opnemen?

Benieuwd hoe Qceas kan helpen bij het storten van onderwaterbeton of andere voorbereidende werkzaamheden? Mail dan naar info@qceas.eu wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor al uw vragen kunt u ook bellen naar +31 (0)33 2100 111 wij staan u graag te woord.

Duikpak